Peşmerge’ye 200 milyon dolarlık askeri teçhizat

ABD’nin 2016 yılında Peşmerge güçlerine 200 milyon dolarlık askeri yardımda bulunacağı bildirildi.

Peşmerge’ye 200 milyon dolarlık askeri teçhizat

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cabbar Yaver, Kuveyt üzerinden Kürdistan’a gelecek silahların kullanılması için askeri eğitime yeni yılda start verileceğini kaydetti.

Yaver, “Uluslararası koalisyonun karadan savaşan gücü Peşmerge’dir. 200 milyon dolar bedelinde askeri teçhizatın yeni yıl içerisinde Kürdistan’a gönderilmesi bekleniliyor. Bu yardım doğrudan parasal olarak değil ancak askeri teçhizat karşılığında yapılacaktır. Söz konusu yardımların çok kısa bir süre içerisinde Kuveyt’ten Kürdistan bölgesine gelmesi bekleniyor” dedi.

 

ABD tarafından gönderilecek silahların kullanılması için askeri eğitimlerin yeni yılın ilk ayında başlanacağını belirten Yaver, “ABD ordusuna bağlı askeri eğitmenler 3 ay içerisinde Peşmerge’ye gerekli eğitimleri verecekler. Bu çerçevede ilk etapta 2 Peşmerge Tugayı tamamen ABD silahları tarafından donatılıp, eğitilecek” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X