‘Peşmergeye destek sürecek’

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Austin, ABD’nin peşmergeye desteğinin devam edeceğini bildirdi.

‘Peşmergeye destek sürecek’

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Lloyd Austin ve beraberindeki askeri yetkililerle bir araya geldi. 

IKBY Başkanlığının resmi sitesinde yayımlanan açıklamaya göre, görüşmede, “Musul’u kurtarma operasyonuyla ilgili hazırlıklar, Kerkük, Selahaddin ve Enbar’daki fiili savaş durumu, peşmerge güçleriyle ABD ordusu arasındaki uyumlu çalışma” ele alındı.

IKBY ve ABD ilişkilerinin yanı sıra Barzani’nin yakın zamanda ABD’ye gerçekleştirmesi planlanan ziyaretinin değerlendirildiği belirtilen açıklamada, Austin’in 17 Nisan’daki patlamada ABD Başkonsolosluğunu koruyan ve faillerini kısa sürede yakalayan IKBY güvenlik güçlerine teşekkür ettiği ve saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilediği ifade edildi.

Açıklamada, Austin’in peşmerge güçlerinin terör örgütü DAEŞ’e karşı elde ettiği başarılardan övgüyle söz ettiği ve “ABD’nin peşmergeye desteğinin devam edeceğini” yinelediği kaydedildi.

Barzani’nin de ABD’ye askeri yardımları dolayısıyla teşekkür ederek, bu ülkenin “DAEŞ’e karşı sağladığı desteğin çok etkili olduğunu” söylediği bildirildi.

Erbil’in Ankawa semtindeki saldırının DAEŞ’in savaş cephelerinde zayıfladığının bir göstergesi olduğunu savunan Barzani’nin, görüşmede, “Teröristler şehirlerde düzenledikleri terör eylemleriyle cephelerdeki yenilgilerini telafi etmeye çalışıyorlar. Ancak bilinmelidir ki: Teröristlerin hiçbir zaman Kürdistan’da zemini olmayacaktır. Teröristler, Kürdistan’da yer bulamayacak ve gelişemeyecektir” diye konuştuğu aktarıldı.

Görüşmede ABD Bağdat Büyükelçisi Stuart Jones, IKBY Güvenlik Ajansı Müsteşarı Mesrur Barzani, Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani, peşmerge Bakanı Mustafa Seyid Kadir, Dış İlişkiler Sorumlusu Felah Mustafa ve peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cabbar Yaver de hazır bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X