Peşmergeye saldırı

Irak ordusu DEAŞ’ın ülkede kontrol ettiği son bölgelerden El Kaim ve Rava’yı geri almak için operasyon başlattı.

Peşmergeye saldırı

IKBY Güvenlik Konseyi ise Irak güçlerinin Peşmerge’ye Musul’un kuzeybatısından saldırıya geçtiğini açıkladı.

Irak ordusu İran destekli Haşdi Şabi ile DEAŞ’ın ülkede kontrol ettiği son bölgelere operasyon başlattığı bildirildi.

Irak Başbakanı Haydar el İbadi Anbar vilayetinin batısındaki Kaim bölgesini DEAŞ’tan kurtarma operasyonunun başladığını duyurdu.

İbadi, dün sabah internet sitesinde yaptığı açıklamada ‘DEAŞ militanlarının teslim olmaktan ya da ölmekten başka çareleri yok’ ifadelerini kullandı. Irak basınına göre, operasyona destek verdiği belirtilen ABD liderliğindeki koalisyon da, DEAŞ’a karşı ‘son büyük savaşı’ başlattıklarını duyurdu. El Kaim ve Rava, Suriye sınırına yaklaşık 12 km uzaklıkta ve örgütün tutunduğu son bölgelerden.

PEŞMERGE TOPA TUTULDU

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Güvenlik Konseyi ise  Musul’un başkenti olduğu Ninova vilayetindeki peşmerge mevzilerinin havan topuna tutulduğunu duyurdu.

Twitter’dan paylaşılan açıklamada Irak ordusu ile Haşdi Şabi milislerinin Musul’un kuzeybatısındaki Zummar’dan peşmerge mevzilerini topa tuttuğunu belirtildi. “Irak Ordusu ile Haşdi Şabi, İranlı güçlerin desteğiyle peşmergeye saldırmak için Zumar ve Rabia’da ağır silahlar konuşlandırdı. Açıklamada, Irak güçleri ve Haşdi Şabi’nin Suriye sınırındaki Rabia sınır kapısından Mahmudiye beldesine doğru harekete geçtiği ifade edildi. Peşmerge güçlerinin karşılık vermesi sonucu önceki sabah saldırıya geçen Haşdi Şabi’nin durdurulduğu, Haşdi Şabi’ye ait bir insansız hava aracının (İHA) yanı sıra toplamda 2 tank ve 4 Hummer zırhlı aracın imha edildiği açıklandı. Konsey, Irak ordusuna çekilme ve Erbil’in ön koşulsuz diyalog önerisine olumlu yanıt verme çağrısı da yaptı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X