Petkim kârını 4’e katladı

Türkiye’nin petrokimyasal hammadde üreticisi Petkim, 2015 yılı ilk çeyreğinde 44.4 milyon lira olan net kârını, ikinci çeyrekte ortaya çıkan yüksek performansla birlikte yaklaşık 188 milyon liraya taşıdı.

Petkim kârını 4’e katladı

Şirket ilk 6 ayda açıkladığı 232.3 milyon lira net kârla, geçen yılın aynı dönemini 4’e katladı. 6 aylık dönemde 2 milyar 83 milyon lira ciro yapan şirketin brüt kârı yaklaşık 290 milyon  lira olurken şirketin karına amortisman giderlerinin eklenmesiyle elde edilen kar tutarı (FAVÖK) da 252 milyon liraya ulaştı.Geçen yıl aynı dönemde yüzde 2.3 olan net kâr marjı da 4 kat artarak yüzde 11.2 oldu.

HEDEF SÜRDÜRÜLEBİLİR KARLILIK

Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut, gelecek dönemler için de yüksek kapasite kullanarak sürdürülebilir kârlılık seviyesinin hedeflendiğini söyledi. Korkut, ‘Geçmiş dönemde hayata geçirdiğimiz iyileştirmeler ve verimlilik artışları 2015 yılında kârlılığımıza yansımaya başladı. Bu sürece 2015 yılı başında hazırlıklıydık. Aynı zamanda operasyonel verimliliği artırmaya dönük çalışmalarımız, pazarın ihtiyaçlarını göz önüne alan satış politikalarımız ve süreçlerimizin iyileştirmesiyle, enerji başta olmak üzere maliyetlerimizi olumlu yönde etkiledi ve kârlılığımızı arttırdı’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X