Petrol 11 yılın dibinde

Brent petrolün varil fiyatı, yüzde 4’ün üzerinde değer kaybıyla yaklaşık 12 yılın en düşük seviyesi olan 36,32 dolara kadar geriledi.

Petrol 11 yılın dibinde

Fed’in bugün başlayacak ve kararları çarşamba günü açıklanacak toplantısı öncesinde başta emtia piyasası olmak üzere tüm piyasalarda volatilitenin artmaya devam ettiği görüldü. Fed’in çarşamba günü faizleri artıracağına neredeyse kesin gözle bakan piyasalarda, arz fazlası endişelerinin de devam etmesiyle başta petrol fiyatları olmak üzere emtia piyasalarında sert düşüşler yaşandı. 

Brent petrolün varil fiyatının bugün yüzde 4’ün üzerinde değer kaybıyla yaklaşık 12 yılın en düşük seviyesi olan 36,32 dolara kadar gerilemesi, domino etkisiyle pay piyasalarında da düşüşlere neden oldu. Analistler, düşen emtia fiyatlarının borsalarda ağırlığı yüksek dev şirket hisseleri üzerinde yarattığı baskı nedeniyle endekslerin düşüşe geçtiğini ifade ediyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X