Petrol fiyatları 4 ayın zirvesinde

Brent petrolün varil fiyatı, son dönemdeki yukarı yönlü seyrini sürdürerek 51,71 dolarla yaklaşık son 4 ayın en yüksek seviyesini gördü.

Petrol fiyatları 4 ayın zirvesinde

Brent türü ham petrolün varil fiyatı, önceki gün dolara olan talebin artmasının etkisiyle 50,3 dolara kadar gerilemesine karşın, Amerikan Petrol Enstitüsü (API) tarafından açıklanan petrol stoklarının sert düşüş kaydetmesi sonrasında yükselişe geçti ve günü yüzde 0,8 değer kazanarak 51,21 dolardan tamamladı.

Dün yükselişini altıncı işlem gününe taşıyan Brent türü ham petrolün varil fiyatı, 51,7 dolarla 10 Haziran’dan bu yana en yüksek seviyeyi görmesinin ardından, 51,6 dolardan işlem gördü.

Batı Teksas türü ham pettolün varil fiyatı ise önceki günkü kapanış seviyesine kıyasla yüzde 0,5 artışla 49,5 dolardan alıcı buldu.

Analistler, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örügütü (OPEC) üyelerinin petrol üretiminin kısılmasına yönelik anlaşması sonrasında piyasada oluşan iyimserliğin, ABD Petrol Enstitüsü tarafından önceki gün açıklanan verilerle desteklendiğini ifade ediyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X