Petrol fiyatları artacak

Dünya Petrol Konseyi Başkanı Joszeph Toth, petrol fiyatları için önümüzdeki yıl ufak bir artışın yanı sıra daha istikrarlı bir ortam beklediğini belirti.

Petrol fiyatları artacak

Toth, ‘Keşif-Üretim-İşleme’ adlı enerji forumunun ardından soruları yanıtladı. Petrol fiyatları konusunda net bir tahmin yapmanın zorluğuna işaret eden Toth, ancak bazı beklentilerinin olduğunu, örneğin önümüzdeki yıl petrol fiyatlarında ufak bir artışın yanı sıra daha istikrarlı bir ortam beklediğini söyledi. Toth, varil başına tekrar 100 dolarlık fiyatlara uzun süre gelinmeyeceğini dile getirerek, ”Petrol fiyatları düştüğünde, Hindistan gibi petrol ithalatçısı ülkeler petrol alımını arttırdığı için piyasada arz fazlası çok olmayacaktır. Ancak baktığımızda Çin’deki toplam petrol tüketimi azalmış değil. Dolayısıyla tahmin yaparken piyasada bulunan aktörleri yanlış yöne sürüklemememiz gerekiyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X