Petrolde 4 günlük düşüş sona erdi

Brent petrolün varil fiyatı, Çin piyasasında hafta boyunca gözlenen sert dalgalanmaların dün yatışmasıyla 12 yılın en düşük seviyesinden yükselişe geçerek yeniden 34 doların üzerine çıktı.

Petrolde 4 günlük düşüş sona erdi

Brent petrolün varil fiyatı, önceki gün Çin’de hisse senedi piyasalarında kayıpların yüzde 7’yi aşmasının ardından otomatik durdurma sisteminin bu hafta ikinci kez devreye girmesi ve Dünya Bankasının küresel büyüme tahminlerini düşürmesinin ardından, 12 yılın en düşük seviyesine geriledi. Böylece 32,14 dolarla 7 Nisan 2004’ten bu yana en düşük düzeyine inen Brent petrolün varil fiyatı, gün sonuna doğru gelen tepki alımlarıyla kayıplarının bir kısmını telafi ederek günü 33,73 dolardan tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, dün ise Çin piyasasında hafta boyunca izlenen sert dalgalanmaların yatışmasıyla 4 günlük düşüşünü sonlandırdı. Güne 34 dolar sınırından başlayan petrol, 33,94-34,69 dolar dar bandında hareket etti.

DİRENÇ 37,4 DOLAR

Analistler, Çin piyasasındaki sakinleşmenin petrol piyasasına da yansıdığını belirterek, buna karşın Brent petrolün varil fiyatında dün gözlenen toparlanmanın sınırlı olduğuna işaret ediyor. Brent petrolün varil fiyatının 40 doların üzerinde kalıcılık sağlamaması durumunda aşağı yönlü seyrin devam edebileceğini öngören analistler, 37,4 doların direnç, 33,5 doların ise destek konumunda bulunduğunu dile getiriyor. Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatı ise dün 32,11 dolara kadar geriledikten sonrasında günü 33,27 dolardan tamamladı, şu dakikalarda ise 33,64 dolardan alıcı buluyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X