‘Petrolde rekor düşüş Türkiye’nin cari açığını hafifletecek’

Moody’s Başkan Yardımcısı Banerji, “Türkiye’nin cari açığının, düşük petrol fiyatlarının daha yavaş iç talebin birleşimiyle bu yıl ve gelecek yıl hafiflemesini bekliyoruz” dedi.

‘Petrolde rekor düşüş Türkiye’nin cari açığını hafifletecek’

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in Başkan Yardımcısı ve Kıdemli Analisti Alpona Banerji, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin kredi notunu ‘Baa3’ seviyesinde teyit etmiş olmamız, ülkenin uzun seçim döngüsü sürecinde korunan direncini ve güçlü mali ölçütlerini yansıtıyor” dedi.

 

Banerji, önümüzdeki dönemde, rekor seviyede düşük olan petrol fiyatlarının Türkiye’nin cari açık görünümünü olumlu etkileyeceğine işaret ederek, “Türkiye’nin cari açığının, düşük petrol fiyatlarının daha yavaş iç talebin birleşimiyle bu yıl ve gelecek yıl hafiflemesini bekliyoruz. Cari açığın 2015’te yüzde 4,9, 2016’da ise 5,0 seviyesinde gerçekleşmesini bekliyoruz” tahminini paylaştı.

 

Görünüm değişimi için reçete

 

Türkiye’nin reform ajandasının önemini vurgulayan Banerji, “Eğer politika ortamı, ekonomik ve kurumsal reformların uygulanmasına izin verecek şekilde dengelenirse, kurumsal ortam iyileşir, dış finansman baskısını azaltmaya yardımcı olacak daha iyi bir yatırımcı güveni oluşursa, Moody’s Türkiye’nin reyting görünümünü ‘durağana’ çevirir” ifadesini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X