Petrolden günde 1 milyon dolar

ABD Hazine Bakanlığı Terörizm ve Mali İstihbarat Müsteşarı David Cohen, IŞİD`in petrolden günde 1 milyon dolar civarında gelir elde ettiğini açıkladı.

Petrolden günde 1 milyon dolar
Terör örgütünün Suriye ve Irak’taki rafinerilerden sağlanan petrolün satışından milyonlarca dolar gelir elde ettiğini belirten ABD Hazine Bakanlığı Terörizm ve Mali İstihbarat Müsteşarı David Cohen, örgütün gelirlerini tam olarak tahmin etmenin zor olduğunu söyledi. Cohen, ‘IŞİD’in petrol satışlarından haziran ortasından başlayarak günde yaklaşık 1 milyon dolar kazandığını tahmin ediyoruz’ dedi. Cohen, aynı zamanda çeşitli boyut ve kapasitelerdeki petrol rafinelerinin kontrolünü elinde tutan IŞİD’in böylece işlenmiş petrol ürünleri satışından da gelir sağladığını bildirdi.
 
GİZLİ SİLAHIMIZ YOK…
 
Ellerinde IŞİD’in kaynaklarını bir gecede kurutacak gizli bir silahları olmadığını ve terör örgütüne karşı verilen mücadelenin zaman alacağını ifade eden ABD Hazine Bakanlığı Terörizm ve Mali İstihbarat Müsteşarı David Cohen, ‘Bize gelen bilgilere göre, IŞİD geçen ay itibariyle petrolü çok düşük fiyatlarla aralarında Türkiye’den de kişilerin bulunduğu çeşitli aracılara satıyor, bunlar da petrolü yeniden satılmak üzere naklediyordu. Ayrıca, öyle görünüyor ki, IŞİD’in kontrolünde olan bölgelerden çıkarılan petrolün bir kısmı önce Irak’taki Kürtlere, sonra da Türkiye’ye satıldı” dedi.
 
HAVA SILDIRILARI GELİRLERİNİ DÜŞÜRDÜ…
 
Son dönemde yapılan askeri girişimlerin IŞİD’in petrol kaçakçılığından elde ettiği gelirleri azalttığını vurgulayan Cohen, IŞİD tarafından kontrol edilen petrol rafinerilerine yapılan hava saldırılarının, örgütün bağlantılarını tehdit ettiğini kaydetti. Cohen, Türkiye ve Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’nin (IKBY) IŞİD kaynaklı petrolün kendi sınırlarına geçmemesi konusunda kararlı olduğunun da altını çizdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X