Petrole Libya zammı

Geçen haftanın son işlem gününde yüzde 2,5 düşüş kaydederek, 61,42 dolar seviyesine kadar gerileyen Brent türü ham petrolün varil fiyatı, dün Libya’nın başkenti Trablus’un doğusunda bulunan Es Sider limanının bölgedeki çatışmalardan dolayı kapatılması ile

Petrole Libya zammı

Petrolün varili yaklaşık yüzde 3 artışla 63,21 dolara kadar yükseldi. Analistler, üretim kesintisine gidilmeyen Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) toplantısının ve Uluslararası Enerji Ajansı’nın (IEA) beklentilerini aşağı çekmesinin ardından petrol fiyatlarının yaklaşık 5,5 yılın en düşük seviyelerini gördüğünü anımsatarak, ABD’de ve dünya genelinde artan üretim seviyelerinin OPEC’in petrol piyasalarındaki ağırlığını sarstığını ifade ediyor.

UZUN VADEDE DÜŞÜŞ SÜRER

Libya’daki petrol limanı sıkıntısı başta olmak üzere, ABD’deki bazı şirketlerin üretimindeki azalış sebebiyle kısa vadede petrol fiyatlarında yukarı yönlü hareketlerin görülebileceğine dikkati çeken analistler, uzun vadede ise genel düşüş trendinin devam edebileceğini tahmin ediyor. Brent petrolün varil fiyatında 60 dolar seviyesinin kritik destek konumunda olduğunu, bu seviyenin kırılması durumunda satış baskılarının artabileceğini ifade eden analistler, olası yükselişlerde ise 63,70 dolar seviyesinin direnç konumuna gelebileceğini kaydediyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X