‘Peynirdeki yeni düzenlemeyle fiyatlar artacak’

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, peynirle ilgili yeni düzenlemeleri içeren ve gelecek yıl başından itibaren yürürlüğe girecek tebliğin şartlarının maliyetleri yükselterek peynir fiyatını artıracağını ileri sürdü.

‘Peynirdeki yeni düzenlemeyle fiyatlar artacak’

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yazılı açıklamasında, 1 Ocak 2016’da yürürlüğe girecek “Türk Gıda Kodeksi Peynir Tebliği”nin, peynirin üretiminden muhafazasına, taşınmasından piyasaya arzına kadar birçok yenilik getirdiğine dikkati çekti.

Tebliğdeki ambalajlama ile ilgili düzenlemelerin esnafa darbe vuracağını savunan Palandöken, söz konusu tebliğ şartlarının maliyetleri yükselterek peynir fiyatını artıracağını ileri sürdü.

“Bizim insanımız peyniri tatmadan almaz” diyen Palandöken, peynire ambalaj zorunluluğu getirilmesi durumunda israfın artacağını iddia etti. Palandöken, şunları kaydetti:

“Vatandaşımız bazen az miktarda peynir almayı tercih etmektedir. ‘İlla çok alacaksın’ diye dayatılırsa evine peynir götüremez duruma gelir. Bazı peynir türleri büyük hacimli olarak vitrine konarak istenildiği kadar satın alınır. İhtiyaç fazlası alınan peynirin ziyan olma riski de artacaktır. Peynir ürünlerinin üretimden satışına kadar standart getirilmesini önemsiyorum ama geleneksel satış yapan yerlerde hijyen standartlarına uygun olması şartıyla satışını yapabilmeli.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X