Philips Türkiye’de sağlık yatırımına devam edecek

Philips Healthcare Türkiye ve Ortadoğu Üst Yöneticisi (CEO) Arjen Radder, ”Türkiye’de 20 milyon kişi tansiyon hastası, nüfusun üçte biri aşırı kilolu ya da obezite sahibi. Türkiye’de yaptığımız şey aslında önlem almaya yatırım yapmak” dedi.

Philips Türkiye’de sağlık yatırımına devam edecek

Philips Healthcare Türkiye ve Ortadoğu CEO’su Radder, yaptığı açıklamada, şirketin sağlıkla ilgili yaklaşımına ve Türkiye yapılanmasına ilişkin bilgi verdi. Türkiye’de 20 milyon kişinin tansiyon hastası olduğunu dile getiren Radder şöyle devam etti: ”Nüfusun üçte biri aşırı kilolu ya da obezite sahibi. Türkiye’de yaptığımız şey aslında önlem almaya yatırım yapmak. Mesela tansiyonla ilgili rahatsızlığı olan ya da obezite problemi olan kişiler sağlık döngüsünün ilk iki kısmında yer alıyor. Yani sağlıklı yaşam ve önlem alma kısmına dahil oluyor. Bu yüzden bizim Türkiye’de yapmaya çalıştığımız şey biraz farkındalık yaratmak ki, o evrede insanlar önlem alabilsinler. Davranışlarını değiştirerek ilerideki riskleri azaltmak mümkün olabilir.”

7 MİLYON KİŞİ ŞEKER HASTASI

Radder, Türkiye’de her sene 300 bin kişinin kalp krizi geçirdiğine de dikkat çekerek ”175 bin kişiye kanser teşhisi koyuluyor. Bu insanlar için doğru teşhis ve iyi tedavi çok önemli. Türkiye’de 7 milyon kişi şeker hastası, 3,2 milyon kişi kronik koah hastası ve 2,8 milyon kişinin de kalp ve damar hastalıkları var. Bu kişilerin pek çoğu kronik hastalıklarla yaşıyor. Bu yüzden bu kişilerin durumlarının evde stabilize hale gelmesi çok önemli. Bu kişilerin sürekli hastanede bakım görmesine zaten maddiyat izin vermez. Bahsettiğimiz sağlık döngüsünün bileşeni de bu, evde bakıma yatırım yapmak” ifadelerini kullandı.

BÜYÜK BAŞARILAR ELDE EDİLDİ

Üç alanda yatırım yaptıklarını dile getiren Radder, bu alanları sağlıklı yaşam ve önlem alma, teşhis ve tedavi ve evde bakım olarak açıkladı. 86 yıldır Türkiye’de yatırım yaptıklarına işaret eden Radder, bunların yanı sıra bilinç artırma ve farkındalık yaratma çalışmalarının da çok önemli olduğunu söyledi. Radder, Türkiye’nin uyguladığı sağlıkta dönüşüm politikasının önemine değinerek, ”Çok büyük başarılar elde edildi. Çocuk ölümlerinde yüzde 52 azalma var, sıtmada bin katlık azalma oldu. Türkiye sağlıkta bölge için lider olarak gözüküyor. Türkiye aynı zamanda Suudi Arabistan’a kendi sağlık sistemlerini geliştirmelerinde de danışmanlık desteği veriyor” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X