Picasso tablosu satmaya çalışırken yakalandılar

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Bakırköy’de düzenledikleri bir operasyonda İspanyol ressam Pablo Picasso’nun ‘Nude Dressing Her Hair’ adlı tablosunu satmaya çalışan 2 kişiyi yakaladı.

Picasso tablosu satmaya çalışırken yakalandılar

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine İspanyol ressam Pablo Picasso’nun bir tablosunun satışa çıkartıldığı yönünde haber geldi.

 

Polis ekipleri ihbarı değerlendirerek şüpheli A.O.(66) ve M.E.O.(28)’yu belirleyerek teknik ve fiziki takip ile izlemeye başladı.

 

8 MİLYON DOLARA ANLAŞTILAR

 

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri şüphelilerle buluşarak İspanyol ressam Pablo Picasso’nun ‘Nude Dressing Her Hair’ adlı eserini 8 milyon dolara satın almak için anlaştı.

 

Anlaşma yerine gelen şüpheli A.O. ve M.E.O. polis ekipleri tarafından yanlarında getirdikleri eser ile yakalanarak gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen 2 şüpheli sorgulanmak için Vatan Caddesi’nde bulunan Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirildi.

 

Arka tarafında çeşitli mühürler bulunan tablonun sahte olup olmadığının tespit edilmesi için Mimar Sinan Üniversitesi’ne gönderildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X