Pilotcar’a destek ziyareti

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti, NOSAB Yönetim Kurulu ve Nilüfer Sanayici ve İşadamları Derneği (NİLSİAD) Yöneticileri, üye firmalar ziyaret programı kapsamında; Türkiye’nin ilk yerli ‘elektrikli hizmet aracı’nı üreten Pilotcar’ı ziyaret

Pilotcar’a destek ziyareti

Pilotcar Genel Müdürü Şükrü Özkılıç, 2,5 yıllık seri üretim sürecinde 700 dolayında elektrikli araç ürettiklerini belirterek, ”Türkiye’nin trafiğe çıkan, tamamen yerli, elektrikli ilk yol aracı olmak istiyoruz. Bunun için ilgili başvurularımız var. 2017 yılında sonuçlanmasını bekliyoruz. Bu sayede, belediyelerimiz yeni geliştirdiğimiz kamyonet ve yük taşıma modelini, tarihi şehir merkezlerinde kullanabilirler” dedi. 

NOSAB Müteşebbis Heyet ve NİLSİAD Başkanı Yalçın Aras da, fabrika gezisi sonrası yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti: ”Arkadaşlarımız bu noktaya gelebilmek için 5 yıldan bu yana yoğun bir çaba ve emek harcıyor. Artık yaptıkları yatırımın karşılığını almalarını diliyoruz. Arkadaşlarımız yerli otomobilden önce yerli elektrikli aracı ürettiler. Bu tür yatırımları gerek bireysel gerekse kamu olarak cesaretlendirmemiz, teşvik etmek ve tanıtmamız lazım. Bunun için bizler de NOSAB yönetimlerinde bulunan arkadaşlarımızla birlikte bu ziyaretleri gerçekleştiriyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X