Pınarbaşı Şehitliği görüntü kirliğinden arındırıldı

Osmangazi Belediyesi, çarpık yapılaşma nedeniyle oluşan görüntü kirliliği ve sıkışıklığı ortadan kaldırarak, ilçeye nefes aldırıyor. Pınarbaşı Şehitliği’nin bitişiğinde yer alan iki katlı bina, kamulaştırma işlemlerinin tamamlanmasının ardından, Başkan Dü

Pınarbaşı Şehitliği görüntü kirliğinden arındırıldı

Pınarbaşı Mahallesi Bayramyeri Caddesi üzerinde bulunan ve Pınarbaşı Şehitliği’nin batı kapısı girişinde kötü bir görüntüye neden olan 88 metrekarelik iki katlı bina kamulaştırılarak yıkıldı. 

Pınarbaşı şehitliğinin çevresindeki görüntü kirliliğini ortadan kaldırmanın yanı sıra, araç sahiplerinin görüş mesafesini engellediği için sık sık kazaların yaşanmasına da sebep olan binanın yıkımında konuşan Başkan Mustafa Dündar, “Osmangazi Belediyesi olarak, vatandaşın yaşamını kolaylaştıracak çalışmaları kesintisiz bir şekilde sürdürüyoruz. Bayramyeri Caddesi üzerinde bulunan ve yolun üzerinde kalmış iki katlı bir binayı kamulaştırılarak, buradaki trafik akışını rahatlatacak ve şehitlik çevresini güzelleştirecek bir çalışma gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

“HEDEF YAŞANABİLİR BİR OSMANGAZİ”

Osmangazi’de mahallelere nefes aldıracak çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürdüklerini ifade eden Başkan Dündar, “Yine bu bölgede yer alan Seyyid Nasır caddesinin genişletilmesi adına yürüttüğümüz çalışmalarımız devam ediyor. Her yapılan kamulaştırma ve yıkım, Osmangazi’nin nefes alması demek. Amacımız, ulaşılabilir, yaşanabilir ve nefes alınabilir bir Osmangazi inşa etmek. Bunu da, gerekirse yıka yıka gerçekleştireceğiz” dedi.

VATANDAŞTAN DÜNDAR’A TEŞEKKÜR

Mahalle sakinlerinden Şükrü Dursun da, “Yolun ortasında kalmış olan bina, Pınarbaşı şehitliğinin çevresinde kötü bir görüntüye ve görüş mesafesini engellediği için de sık sık kazaların yaşanmasına sebep oluyordu. Başkanımızdan bu sorunumuzu çözmesini istedik. Kendisi binayı kamulaştırarak yıkıp, bu sorunumuzu ortadan kaldırmış oldu. Kendisine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X