Pirinçte oyuna dikkat

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, son günlerde pirinçte, Osmancık çeşidine benzeyen, ithal, düşük kaliteli ucuz pirinçlerin yerli ürünle karıştırılarak yüksek fiyattan satıldığı yönünde yoğun şikayetler aldıklarını söyle

Pirinçte oyuna dikkat

Kalitenin bozulmasıyla tüketicilerin pirinçten uzaklaşmasının tüketimi olumsuz etkileyeceğine dikkati çeken Bayraktar, bu durumdan en fazla zarar görenin yine üreticiler olacağına işaret etti.

Çeltik hasadının az bir zaman kala rekoltenin de yüksek beklendiği bir ortamda yaşananların oldukça manidar olduğunu vurgulayan Bayraktar, ”Eğer birileri üreticilerimizin ekmeğine, tüketicilerimizin cebine göz dikmişse karşılarından bizleri bulacaklardır. Konunun bütün tarafları, bu sahteciliğin üzerine gitmeli, denetimler artırılarak birilerinin üreticilerimiz üzerinden haksız kazanç elde etmeleri, tüketicilerimizin de mağdur olmasını engellenmeli; bu oyun bozulmalıdır” ifadesini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X