‘Pis ağızlarını kapatacağız’

Avrupa Parlamentosu Avrupa Halk Partisi (EPP) Grup Başkanı Manfred Weber, Rusya yönetimini tarihi yeniden yazma çabasında bulunmakla suçlamasına, Rusya lideri Putin sert tepki gösterdi.

‘Pis ağızlarını kapatacağız’

St. Petersburg şehrinde savaş gazileri ve vatansever kuruluşların temsilcileri ile bir araya gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Yurtdışındaki bazı figürlerin, anlık politik amaçlarına ulaşmak için açtığı pis ağzı, gerçek ve temel bilgilerle kapatacağız” dedi.

Örnek olarak, bir saniye bile olsun Holokost’u unutturmayan İsrail’i işaret eden Rus lider, yakında Leningrad abluka kurbanları anıtının açılacağı İsrail’e gideceğini belirterek, “Bu girişimlerinden dolayı İsrail yönetimine çok minnettarım. Bu çok güzel bir olay, 2. Dünya Savaşı kurbanlarını ve Nazilerin yok edilmesinde belirleyici katkısı olanları anımsatıyor” ifadelerini kullandı.

2. Dünya Savaşı ile ilgili arşiv belgeler için bir merkez açma sözü veren Putin, merkezin tüm dünyaya açık olacağını belirtti. Putin, “Böylelikle tarihi çarpıtmaya, insanları yanıltmaya ve vatanları ile neredeyse tüm dünyayı faşizmden kurtaran atalarımızın, kahramanlarımızın rolünü küçümsemeye çalışanların ağızlarını kapatacağız” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X