Pistte şölen başlıyor

Türkiye Ferdi Atletizm Şampiyonası, 56 yıl aradan sonra yeniden Bursa’da yapılacak.

Pistte şölen başlıyor

Türkiye’nin en eski ulusal şampiyonalarının başında gelen 84. Türkiye Ferdi Atletizm Şampiyonası, bugün ve yarın Bursa’da yapılacak.  Atıcılar Olimpik Atlezim Stadı’ndaki şampiyona 300’ü aşkın atletin katılımıyla gerçekleşecek. 1924’ten beri yapılan ve Türkiye’nin en köklü ülke şampiyonalarından biri olan Türkiye Ferdi Atletizm Şampiyonası’nın yanında 23 Yaş Altı Şampiyonası ve çoklu branş birinciliği de organize edilecek.

EN SON 1961’DE

Türkiye Atletizm Şampiyonası, 56 yıl aradan sonra yeniden Bursa’da yapılacak. Kentin son olarak 1961 yılında ev sahipliği yaptığı organizasyon, yenilenerek bu sezon yeniden hizmete açılan Atıcılar Olimpik Atletizm Pisti’nde gerçekleşecek. Yarışmalara 39 bölgeden 331 atlet kaydolurken, en yüksek katılım 64 atletle Ankara’dan geldi. Başkenti, İstanbul ve ev sahibi Bursa takip etti.

20 BİN LİRA ÖDÜL VAR

Çoklu Branşlar Türkiye Birinciliği’ni de kapsayan Türkiye Ferdi Atletizm Şampiyonası’nda toplam 72 şampiyonluk unvanı belirlenecek.  Yarışmalarda atletleri motive etmek amacıyla Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından koyulan toplam 20 bin lira tutarındaki ödül de şampiyona bitiminde dağıtılacak. Ödüller, IAAF puan cetveline göre en yüksek puanı yapan erkekler ve kadınlarda ilk 10 sıradaki atletlere ödenecek. Ödül için yapılacak puan sıralaması, 23 yaş altı ve büyüklerde birleşik liste halinde yapılacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X