Piyanist Damla’nın büyük başarısı

Avusturya’nın başkenti Viyana’da yapılan uluslararası müzik yarışmasına katılan Bursa Akademix Güzel Sanatlar Merkezi öğrencilerden 18 yaşındaki Damla Koşar, birinci oldu.

Piyanist Damla’nın büyük başarısı

Merkezin piyano öğretmenlerinden Elena Çekiç’in koçluğunda yarışmaya hazırlanan İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı 12. sınıf öğrencisi Koşar, The International Music Competition ‘Vienna’ Grand Prize Virtuoso 2017 yarışmasına gönderdiği video ile katıldı. 

 

“Chopin Nocturne Op. 27 No.1 ve Adnan Saygun Etude Op. 38 No.1“ adlı eserleri seslendiren Koşar’a birinci olduğu yazıyla bildirildi. 22 Eylül’de Viyana’nın ünlü salonu Musikverein Vienna’da yapılacak törene davet edilen Koşar, burada canlı performansının ardından ödünü alacak. 

Daha önce birçok yarışmada da birinci olan Damla Koşar, “Derecelerimi biriktirip, eğitimime yurtdışında devam etmek istiyorum” dedi. 

Piyano öğretmeni Elena Çekiç ise, “Gün geçtikte kendisini yeniliyor ve aşıyor” dedi. 

Koşar’ın müzik direktörü Rüstem Avcı da, Damla ve Mert Hakan Şeker gibi müzik dahilerinin yeniden hayata geçirilmesini bekledikleri harika çocuk yasasından yararlanmaları gerektiğini vurguladı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X