Piyasalara komşu darbesi

Yunanistan piyasaları vurdu. Borsa’da kayıp yüzde 2’yi aşarken, dolar kuru 2,70’i gördü.

Piyasalara komşu darbesi

Geçen hafta Yunanistan ile kreditörler arasındaki görüşmelerin olumlu sonuçlanacağına dair beklentilerin artması ile yükselen hisse senedi piyasası, aksi yöndeki gelişmelerle yerini belirsizliğe bıraktı. Küresel piyasalarda hisse senedi piyasalarında sert satışlar yaşandı. Bu gelişmelerden Borsa İstanbul (BIST) da payını aldı. BIST 100 endeksi, dün önceki kapanışa göre yüzde 2,14 düştü ve 81.756,19 puandan kapandı. Analistler, Yunanistan’ın 5 Temmuz’da yapacağı referanduma kadar piyasaların yurt dışına hassasiyetinin yüksek olacağını belirterek, endeksin önemli destek seviyesi olan 82.000 puanın altında kapanış yapmasının satış baskısının devam edebileceğine yönelik beklentileri artırdığını tahmin etti.

DOLAR 2,70’E YÜKSELDİ

Analistler, yurt içinde koalisyon görüşmeleri ve Suriye ile ilgili gelişmelerin hisse senedi piyasalarının izleyeceği diğer gündem maddeleri olacağını ifade ederek, teknik olarak endekste 81.500 – 80.500’ün destek konumunda bulunduğunu aktardı. Analistler, tepki alımlarının görülmesi halinde 82.500 – 83.000 seviyelerinin direnç olarak izleneceğini kaydediyor. Bu arada, kurlarda yukarı yönlü hareket dikkat çekti. Dolar/TL 2,66 seviyesinden 2,70 düzeyine kadar çıktı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X