Piyasalarda ‘bomba’ etkisi

Kuzey Kore’nin geçen hafta Japonya’nın üstünden geçen yeni balistik füze denemesi sonrasında küresel piyasalarda gündeme gelen ancak etkisi azalan gerilim, ülkenin önceki gün hidrojen bombası denemesiyle dünya gündeminde ilk sıraya yerleşti.

Piyasalarda ‘bomba’ etkisi

Kuzey Kore, yeni geliştirdiği kıtalar arası balistik füzeye yüklenebilecek bir hidrojen bombasını denediğini duyurdu. Yaşanan gelişmelerden sonra altının onsu dün 1.339,64 dolara kadar çıkarak yaklaşık son 1 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Güne yüzde 0,16 yükselişle 3,4258 seviyesinden başlayan dolar/TL ise 3,4395’e kadar yükseldi.

Brent petrolün varil fiyatı da 52,30 dolar seviyesinde işlem gördü. Asya borsaları ise, Kuzey Kore’nin hidrojen bombası denemesi sonrasında Çin hariç negatif seyretti. Japonya’da Nikkei 225 endeksi, yüzde 0,93 azalışla 19.508,25 puandan, Güney Kore’de Kospi endeksi yüzde 1,19 kayıpla 2.329,65 puandan kapandı.

Çin’de Şanghay bileşik endeksi ise günü yüzde 0,38 artışla 3.379,84 puandan tamamladı. Kurban Bayramı tatili nedeniyle kapalı olan yurt içi piyasalarda ise işlemler bugün yeniden başlayacak.

Analistler, haftanın ilk işlem gününde Kuzey Kore geriliminin izleneceğini ve yurt içinde bugün açıklanacak ağustos ayı enflasyon verisinin piyasaların yönü üzerinde etkili olmasının beklenebileceğini kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X