Piyasaların gözü Jackson Hole’de

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası Başkanı Yellen ve Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi’nin ‘Jackson Hole’de bugün yapacağı konuşmalara odaklandı.

Piyasaların gözü Jackson Hole’de

Kansas City Fed’in ev sahipliğinde 1978’den bu yana Wyoming eyalatinin Jackson Hole kasabasında düzenlenen ve ‘Merkez bankacılarının Davos’u olarak kabul edilen Ekonomi Politikaları Sempozyumu, bu yıl 24-26 Ağustos’ta gerçekleşecek.

Her yaz sonunda dünyanın en önemli merkez bankacılarını ve finans oyuncularını bir araya getiren sempozyumun bu yılki teması ‘Dinamik Bir Küresel Ekonomi Geliştirmek’ olarak belirlendi.

Dünya genelinde 40’tan fazla merkez bankasının temsilcilerinin yanı sıra maliye bakanları, akademisyenler ve önemli finans aktörlerinin katılacağı sempozyumda, dünya ekonomisinin karşı karşıya olduğu önemli sorunlar ve bunların nasıl çözüleceği tartışılacak. Etkinliğin piyasalar açısından kilit noktası ise ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi’nin bugün yapacakları konuşmalar olacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X