Piyasanın beklediği reformlar yapılacak

Maliye Bakanı Naci Ağbal, kamu maliyesi ve ekonominin reel dönüşümünde atılması gereken adımları kısa sürede atacaklarını söyledi.

Piyasanın beklediği reformlar yapılacak

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yatırım ortamının iyileştirilmesi için, piyasaların beklediği önemli düzenlemeleri yakın zamanda hayata geçireceklerini söyledi.

Ağbal, Bayburt’ta muhtarların katılımıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada Kamu maliyesinde ve ekonominin reel dönüşümünde atılması gereken adımlar olduğunu belirterek, “Yapmamız gereken reform niteliğinde yasal düzenlemeler var. Bunların her birisini meclise getirmeye devam edeceğiz. Bakanlık olarak yakın bir zamanda özellikle yatırım ortamının iyileştirilmesine önemli katkılar sağlayacak bir yasal düzenlemeyi Bakanlar Kurulumuza ardından da Meclise getirmek suretiyle piyasaların beklediği önemli düzenlemeleri inşallah yapacağız” dedi. 

Enflasyon noktasında beklentilerin yılbaşında öngörülen hedeflerle uyumlu olduğunu ifade eden Ağbal, “Cari işlemler açığı aşağıya iniyor. Bu bizim için önemli bir kırılganlık unsuru ama orada da dış ticaret gelişmeleri ülkemizin lehine” diye konuştu.

TÜRKİYE DİMDİK AYAKTA

Ekonomi konusunda dünyada ciddi bir durgunluk ve sıkıntı olduğunu ve büyüme gösteremediğini dile getiren Ağbal, “Her ilerleyen yıl daha olumlu beklenti olmasına rağmen, maalesef küresel büyüme, küresel ticaret ülkeleri destekleyecek bir şekilde görünüm arz etmiyor. Bütün bu sıkıntıların içinde Türkiye’ye baktığımızda Allah’a şükürler olsun Türkiye siyasetiyle de ekonomisiyle de sosyal hayatıyla da dimdik ayakta” dedi. 

KÖYLERE 392 MİLYON LİRA

Köylerin Altyapısının Desteklenmesi (KÖYDES) olarak isimlendirilen ödeneklerle 2005 yılından bugüne kadar 9,5 milyar lira kaynak aktardıklarını dile getiren Ağbal, “2016 yılında da köylerimize yine KÖYDES’ten 392 milyon lira kaynağı aktarmak üzere bütçeye ödeneğimizi koyduk. Yüksek Planlama Kurulu kararı çıktı. Maliye Bakanlığı olarak bu ödenekleri valiliklerimize inşallah önümüzdeki hafta aktaracağız” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X