Piyasaya net enflasyon mesajı

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, enflasyonun son dönemde yeniden çift haneye çıktığını hatırlatarak, bu konuda gerekenin yapılacağını söyledi.

Piyasaya net enflasyon mesajı

Şimşek, dün İstanbul’da düzenlenen ‘Küresel Katılım Finans Zirvesi’nin açılışında yaptığı konuşmada, yaşanılan şokların etkisiyle, özellikle kur şoku nedeniyle son birkaç aydır petrol fiyatlarının artmasının, gıda fiyatları üzerinden enflasyon çift haneye çıktığını kaydetti. ”Buradan piyasaya çok net bir mesaj vermek istiyorum; biz bu sorunu önemsiyoruz, kayıtsız değiliz. Mutlaka ve mutlaka gerekeni yaptık, yapacağız” diyen Şimşek şöyle devam etti: ”Gıda Komitesi’nde çok ciddi çalışmalar var. İnşallah sonuçlarını alacağız. Merkez Banka’mız bu duruma kayıtsız kalmadı, kalmayacaktır. Mutlaka gerekeni yapacağız. Çünkü biz enflasyonun tekrar 1990’lı yıllardaki gibi çift haneye çıkıp burada kalıcı hale gelmesine izin veremeyiz. Yüksek ve sürdürülebilir büyümenin ön koşulu fiyat istikrarıdır, makro finansal istikrardır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X