PKK bölgeyi terk etsin

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi PKK’nın bölgeden çekilmeseni istedi. Barzani PKK’ya çağrıda bulunarak, örgüte yönelik operasyonlarda sivillerin zarra görmemesi için Kuzey Irak’ı terk etmesini istedi.

PKK bölgeyi terk etsin

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bölgede operasyonları devam ederken, barış sürecinin sona ermesinde PKK’yı sorumlu tutan Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi lider Mesut Barzani’den, terör örgütüne çok sert uyarı geldi.

Mesut Barzani’nin ofisinden yapılan açıklamada, sivilleri bombaladığı gerekçesiyle Türkiye’nin kınanmasının yanı sıra, PKK’nın Kuzey Irak’taki Kürdistan bölgesini terk etmesi gerektiği belirterek Kuzey Irak’ta yuvalanan teröristlere adeta bölgeden defolun gidin çağrısında bulundu.

İki tarafın da barış görüşmelerine devam etmesi gerektiği talebinin altı çizilirken açıklamada PKK’ya seslenildi ve ‘PKK, Türk jetlerinin operasyonlarından sivillerin zarar görmemesi için Irak Kürdistan’ından çekilmelidir. PKK, sivillerin kurban haline gelmemesi için savaşı Kürt bölgesinden uzak tutmalıdır’ açıklaması yapıldı.

SADDAM DÖNEMİNDE

Mesut Barzani’nin danışmanı Kifah Mahmud da yaptığı açıklamada ‘PKK’nın bölgede askeri unsurları olmasa, Türkiye sivil bölgeleri bombalamaz’ dedi.

 Mahmud ayrıca ‘Irak ve Türkiye hükümetleri arasında yapılmış, bir saldırı durumunda Türk güçlerinin Irak’a girmesine izin veren bir anlaşma var. Bu yüzden PKK buradan çıkmalı’ dedi.

Saddam Hüseyin döneminde imzalanan ve hala geçerli olan bu anlaşmaya göre, her iki ülkenin PKK saldırıları karşısında 15 km sınırı geçerek sıcak takip ve karşı saldırı yapma olanağı var.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X