PKK Dağlıca’dan silindi

Kuzey Irak’tan Türkiye’ye sızan PKK’lı teröristlerin geçiş koridoru olarak kullandığı 2 bin 500 rakımlı Hakkari Dağlıca, artık Mehmetçiğin elinde.

PKK Dağlıca’dan silindi

Terör örgütü PKK’nın kanlı eylemleriyle gündeme gelen Hakkari Yüksekova’ya bağlı Dağlıca’da hakimiyet tamamen Mehmetçiğin eline geçti. Yüksekliği 2 bin 500 metreyi bulan PKK bölgesinde operasyonlarına devam eden 6. Sınır Hudut Tabur Komutanlığı askerleri, hakim noktalara üs bölgeleri kurdu. Askerler gece gündüz el tetikte teröristleri adım adım takip ederken, mağaralar da didik didik aranıp imha edildi.

DHA ekibi ise Dağlıca bölgesine giderek, Mehmeçiğin yaptığı faaliyetleri görüntüledi. Önceki gece sarp kayalıkların ve mağaraların yoğun bulunduğu Beytepe’ye operasyon gerçekleştiren askerler, ısıya duyarlı termal kameralarla mağaralar bölgesinden görüntü aldı. İlk olarak mağaraların bulunduğu bölge Dağlıca Taburu’nda konuşlu ağır silahlar tarafından ateş altına alındı. Gece atışlarının ardından askerler sabahın erken saatlerinde bölgeye operasyon için intikal etti.

KEŞİFLERİ DRONE YAPIYOR

Dağlıca Taburu’nda görev yapan tim, şafakla birlikte gece atışlarının yapıldığı mağaraların bulunduğu bölgeye ulaştı. Zorlu arazi şartlarında askerler mağaralar bölgesine yaya olarak giderken, ağır silah ve mühimmatlar ise katırlarla taşındı. Bölgeye ulaşan askerler ilk olarak mağara çevresinde el yapımı yapımı patlayıcı kontrolü yaptı. Mağara girişi için de drone kaldırılarak keşif yapıldı. Drone tarafından mağara girişine ait yerin görüntüsü, taburdaki harekat merkezinde görevli askerler tarafından incelendi ve operasyon için düğmeye basıldı. Mağara girişine gelen askerler, ilk olarak roket atar ve bombaatarlar ve el bombaları ile mağaraya atışlar yaptı. Daha sonra mağaranın sağ ve sol tarafına konuşlanan askerler kontrollü bir şekilde mağaranın içine girdi. Mağarada yapılan aramalarda faaliyetlerinde terörist unsurlara rastlanmadı. Bölgedeki operasyonlar aralıksız sürüyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X