”PKK eylemleri ‘ama’sız durmalı”

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bir kez daha silahların susması çağrısında bulunurken, ‘Ölümlerin durması lazım. PKK’nın amasız olarak silahlı eylemelerini durdurması lazım. Silahın demokrasi mücadelesi açısından mazareti yoktur’ dedi.

”PKK eylemleri ‘ama’sız durmalı”

İzmir’de medya mensuplarıyla kahvaltıda buluşan Demirtaş, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Demirtaş’ın mesajları şöyle:

TEK NEDEN: YÜZDE 13

‘6 Haziran ile 8 Haziran arasında değişen tek şey var: HDP’nin aldığı yüzde 13 oy. 6 Haziran’da AKP tek başına iktidardı, neden savaş kararı almadı da 8 Haziran’da aldı. Ne değişti? PKK şehirlerde silahlandı diyorlar. 7 Haziran gecesi mi silahlandılar? 6 Haziran’da neden savaş açmadılar? 2.5 yıldır İmralı’yla ne konuşuldu? Silahlar nasıl bırakılacak? Bir hafta sürecek, onun sonrasında Türkiye bütün toplumun arzuladığı nihai deklarasyonla silahların gömüleceği tarihi öğrenecekti. Neden Dolmabahçe masasını devirdiniz bize tek neden söyleyin. 

‘O görüntü yanlıştı’ diyorlar. Neden yanlıştı, ondan senin de bilgin vardı. ‘Kandırıldık’ diyor. Nerede kandırıldınız açıklayın. ‘Paralel, Kürtler, muhalefet, Aleviler bizi kaldırdı’ diyorlar. Bu kadar safsanız Allah aşkına bırakıp gidin ya. Gelen giden sizi kandırmış.

BU ÜLKENİN ÇOCUKLARI

‘Anneler ağlamasın’… Bundan kıymetli söz yoktur. Kürt, Türk, asker, gerilla, polis daha fazla ölmeden önce bunu ancaksız, amasız kurmalıyız. İzmir’den çağrı yapmak istiyorum. Ölümlerin durması lazım. PKK’nın amasız olarak silahlı eylemelerini, durdurması lazım. Silahın demokrasi mücadelesi açısından mazareti yoktur. AKP’nin hataları suçları, asker ve polis öldürülerek sorulmaz. Onların tamamı bu ülkenin çocukları.

Bizim çocuklarımız. Nasıl olsa ölümler olursa tabutlar olursa bayraklar sarılı tabutlar şehirlere giderse, herkese vatansever akımlarla iktidarın etrafında birleşir, buna güveniyorlar. ‘Çaldık çırptık ama bunlarla milliyetçi duygularla AKP’nin iktidardan düştüğü zaman, Türkiye açısından ne kadar sakıncalı olduğu görülür ve etrafımızda birleşilir’ diyorlar. Buna izin vermeyeceğiz.

CEVABINI VERMELİYİZ

Bu, topluma dayatma politikasıdır, Saray darbesidir. Bu savaş vatan savunması değil, saray savunmasıdır. Türkiye’nin önünde artık çok fazla seçenek yok. Bir tarafta kendi iktidarı için ülkesini savaşa, ateşe atacak bir anlayış var. Seçimle bile beni götüremezsiniz mesajı veren anlayış var. ‘Ben artık başkanım ve bunu yapacağım’ diyen birisi var.

Bir tarafta da ezilen halklar var. Batısından doğusuna birarada olmak zorunda olan toplum var. Türkiye iç savaş tehlikesiyle karşı karşıya… Bunu söylemek için uzun süre dikkatli oldum. Ama artık bunu söylüyorum. AKP bunu istiyor. Burada sorumluluk bütün topluma düşüyor. Türkiye’de bir iç savaşta kazanacak kimse yoktur. Suriye, Irak’a bir baksınlar. İç birliktelik ve barışla, savaş isteyenlere cevap vermeliyiz. Sıkı sıkıya sarılmak zorundayız.’

En çirkin politika

Şöhretin saraylarda değil halkın gönlünde kurulması gerektiğini, geçmişin yıkık yarada turistik gezilen saraylarla dolu olduğunu anlatan Selahattin Demirtaş, ‘Başbakan ‘bütün evlatlarımız feda olsun’ diyor. Çocuklarını sahte çürük raporlarıyla bedellilerle kaçıranlar, kusura bakmayın bütün o tabutların içerisinde yoksulların çocukları var. HDP’yi, savaş yanlısı diye linç ediyorlar. Ama tabutları verenleri vatansever diye gösteriyorlar. Bu dünyanın en çirkin politikasıdır’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X