PKK köylüleri canlı kalkan yaptı

Ağrı Valiliği, Doğubayazıt ilçesinde 3 TIR’ın yükleri ile birlikte yakılmasıyla ilgili açıklama yaptı.

PKK köylüleri canlı kalkan yaptı

Ağrı Valiliği’nden yapılan açıklamada, “PKK terör örgütü mensupları 10 Temmuz 2015 günü saat 21.30 sıralarında Doğubayazıt ilçesine bağlı Çiftlik, Türkmen, Cebelikümbeti, Demirkapı ve Demirtepe köylerindeki vatandaşları toplayarak çözüm surecinin bittiğini, bundan sonra savaş olacağını, tüm köy halkının Doğubayazıt ilçesine giderek burada eylem yapması gerektiğini, aksi taktirde cezalandırılacağı yönünde baskı yapmış ve köylüleri minibüslerle ile Doğubayazıt’a getirerek çıkaracağı çatışmada canlı kalkan olarak kullanma ve silah kullandırma amacını taşımıştır. Nitekim bu amaçla Doğubayazıt – Iğdır Karayolu ve Doğubayazıt – Gürbulak Karayolunda canlı kalkan ve güvenlik güçlerine hedef yapmak maksadıyla getirdikleri köylülerle birlikte yolları kapatarak 3 TIR’ı yükleri ile birlikte yakmışlardır. Olaya müdahale eden güvenlik güçlerimize, teröristler vatandaşları da kendilerine kalkan yaparak dört ayrı noktadan ateş etmişlerdir. Güvenlik güçlerimizin karşılık vermesi üzerine teröristler kaçmışlardır.

 

Terör örgütünün amacı vatandaşlarımıza çatışmada zayiat verdirip, halk ile güvenlik güçlerimizi karşı karşıya getirmek olmuştur. Ancak bu amaçlarının gerçekleşmesine fırsat verilmemiştir. Keza Diyadin ilçemizde 25-30 kişilik gurup havai fişek ve slogan atmış, bahse konu gruba müdahale edilmiş, grubun ara sokaklara bıraktığı bir çantanın içerisinde 15 adet kola kutusu ile hazırlanmış el yapımı patlayıcı bulunmuş ve imha edilmiştir. PKK terör örgütünün amacının il ve ilçe merkezinde kalkışma eylemleri gerçekleştirmek, halka zorla silah vererek güvenlik güçleri ile çatışmaya sokmak, vatandaşlarımızı bizzat katlederek güvenlik güçlerini suçlamak amacını taşıdığı tarafımızdan bilinmektedir. Terör örgünün amacına ulaşmaması, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla gerekli bütün tedbirler alınmaktadır. Terör örgütünün bu tip tertip ve oyunlarının kamuoyunu tarafından bilinmesi ve değerlendirilmesi elzem görülmektedir” denildi.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X