PKK kurşunu yaralı çavuşu durduramadı

Bingöl’de yol kesen PKK’lıları görünce gaza basıp uzaklaşan uzman çavuş, arkadan açılan ateşle yaralanmasına rağmen Karlıova’ya kadar gitmeyi başardı.

PKK kurşunu yaralı çavuşu durduramadı

Yol kesen ve durmayan araçlara ateş ederek bugüne kadar bir doktor, yaşlı bir kadın ve bir özel harekat polisini öldüren PKK’lılar önceki gece de Bingöl-Erzurum karayolunda terör estirdi. Herdo Deresi Mevkii’nde dün Sabah erken saatlerde itibaren yol kesen kalabalık bir PKK’lı grup, yoldan geçen araçları durdurarak içinde bulunanlara kimlik kontrolü yaptı.

Araçlardan indirdiği sürücü ve yolculara örgüt propagandası yapan PKK’lılar, Kiğı ilçesinden gelerek Karlıova’ya gitmeye çalışan adı açıklanmayan bir uzman çavuşun aracını da durdurmak istedi.

PKK’lılar, oluşturulan kontrol noktasına gelen ancak gaza basarak hızla yoluna devam eden uzman çavuşun arkasından ateş açtı. Açılan ateşte koluna isabet eden mermilerle yaralanan uzman çavuş, kan kaybetmesine rağmen hiç durmadan yola devam etti ve Karlıova ilçesindeki Devlet Hastanesi’ne ulaşmayı başardı. Karlıova’daki askeri birimlerin devreye girmesiyle Bingöl Devlet Hastanesi’ne sevk edilen uzman çavuşun hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Kepçeyle kaçmaya çalıştılar

Mardin’in Nusaybin ilçesinde ise dün sabah saat 06.50 sıralarında bir grup YDG-H’li Yenişehir mahallesinde daha önce el koydukları özel bir firmaya ait kepçeyle hendek kazmaya başladı. Olayı öğrenerek mahalleye giden polis ekiplerine el yapımı patlayıcılar atan PKK’lılara ateşle karşılık verildi.

Çatışma çıkınca kepçeyle kaçmaya çalışan YDG-H’lileri polis sıkıştırdı. Çıkan çatışmada kepçe kullanılamaz hale geldi. Kepçenin tekerlekleri ve sürücünün oturduğu bölüme çok sayıda kurşun isabet etti. Çatışmada ölen ya da yaralanan olmadı. Nusaybin’de saat 10.40 sıralarında da Hükümet Konağı bahçesine atılan el yapımı patlayıcı da paniğe yol açtı.

Yola döşenen mayın imha edildi

Hakkari-Van Karayolu’nun 30’uncu kilometresindeki Erziki mevkiinde yola önceden döşenen patlayıcı, cuma günü bölgede arama tarama faaliyetleri yapan güvenlik güçleri tarafından fark edildi. Güvenlik güçleri, yolun her iki tarafını trafiğe kapattıktan sonra bölgeye bomba imha uzmanı ekipler sevk edildi. Önceki gün saat 15.30 sıralarında bölgeye giden bomba uzmanı ekipler, patlayıcıyı fünyeyle patlatarak imha etti. Patlayıcının imha ediliş anı bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Roketatar ile saldırdı

Kars’ın Kağızman ilçesinde önceki akşam 21.00 sıralarında bir grup PKK’lı terörist ilçe merkezini gören tepeden roketatarlarla İlçe Emniyet Amirliği’ne saldırdı. 3 roketatarın emniyet amirliğine yakın boş bir araziye düştüğü olayda ölen ya da yaralananın olmadı.

Siirt Kurtalan ve Hakkari merkezde tuzaklanmış iki el yapımı patlayıcının bulunarak imha edildiği açıklandı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, dün önemli yurtiçi olaylara yer verildi. Buna göre, 10-12 Eylül arasında, Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde icra edilen operasyonda, bölücü terör örgütü mensubu bir terörist etkisiz hale getirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X