PKK operasyonunda gözaltına alınan 10 kişi adliyede

Bursa’nın Yenişehir İlçesi’ndeki geçen ay terörü protesto eden grup ile HDP’liler arasında çıkan ve 12 kişinin silahla yaralandığı olaylarda halkı galeyana getirdikleri öne sürülen PKK’nın gençlik yapılanması 10 YDG-H üyesi sorgulamalarının ardından Adliy

PKK operasyonunda gözaltına alınan 10 kişi adliyede

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, Yenişehir İlçesi’nde geçen 9 Eylül tarihinde terörü protesto eden grup ile HDP’liler arasında çıkan ve 12 kişinin silahla yaralandığı olaylarda halkı galeyana getirdikleri iddiasıyla önceki gün YDG-H (Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi) üyelerine yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda 10 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin evlerinde ruhsatsız tabanca ve 47 mermi, 2 ruhsatsız av tüfeği, bu tüfeklere ait 140 fişek ile olaylarda kullanıldığı değerlendirilen özel olarak yapılmış topuzlu sopa ele geçirildi.  

 

Emniyet Müdürlüğü’nde sorguları tamamlanan F.Ç., D.Ö., S.A., İ.A., M.D., V.Ö., A.Y. A.E.,  R.D ve T.M. geniş güvenlik önlemleri altında Muradiye Devlet Hastanesi’ne getirildi. Hastanede doktor tarafından yapılan kontrollerinin ardından şüpheliler Adliye’ye sevk edildi. Geçen ay çıkan olaylardan sonra yapılan operasyonda gözaltına alınan  9 kişiden 4’ü tutuklanmıştı.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X