PKK operasyonunda yaralanan 2 asker şehit oldu

Diyarbakır’ın Sur ile Şırnak’ın Cizre ilçesinde PKK’lı teröristlere yönelik operasyonda yaralanan 2 asker şehit oldu, 5 asker yaralandı.

PKK operasyonunda yaralanan 2 asker şehit oldu

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda 2 asker şehit oldu, 5 asker yaralandı.

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü ilçedeki hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması, yollara tuzaklanan el yapımı patlayıcıların etkisiz hale getirilmesi ve bölgenin teröristlerden temizlenmesi amacıyla devam eden operasyonda 6 asker yaralandı.

Yaralanan askerlerden biri kaldırıldığı hastanede müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Diğer askerlerin tedavisi ise sürüyor.

Bölgede teröristlere yönelik operasyonlar sürüyor.

Cizre’de yaralanan asker GATA’da şehit oldu

Öte yandan, Şırnak’ın Cizre ilçesinde bölücü terör örgütü PKK mensuplarıyla çıkan çatışmada 20 Aralık’ta yaralanan astsubay Sıddık Uluocak, tedavi gördüğü hastanede şehit oldu.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, 20 Aralık’ta, Cizre’de düzenlenen operasyonlar sırasında bölücü terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada ağır yaralanan Uluocak’ın, tedavi gördüğü GATA’da yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak bu sabah saatlerinde şehit olduğu belirtildi.

Açıklamada, “Kahraman şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz” denildi.

Uluocak’ın şehit düştüğü haberinin ardından Hacıilyas köyündeki baba ocağına, köye ve ilçeye Türk bayrakları asıldı. Kaymakam Mustafa Güngör, Belediye Başkanı Osman Epsileli ve İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Yılmaz Güngör, köye giderek şehidin yakınlarına başsağlığı diledi.

Babasını yaklaşık 10 yıl önce kaybeden şehidin, annesi, eşi ve çocuklarının Ankara’da olduğu belirtildi.

Şehidin cenazesinin yarın öğle vakti kılınacak namazın ardından köy mezarlığında toprağa verileceği öğrenildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X