PKK sığınağında Kürtçe İncil çıktı

Bitlis’te tespit edilen bölücü terör örgütü sığınağında el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemelerin yanı sıra Kürtçe İncil de ele geçirildi.

PKK sığınağında Kürtçe İncil çıktı

Bitlis’in Mutki ilçesi kırsalında tespit edilen bölücü terör örgütü sığınağında el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan bol miktarda malzemenin yanı sıra Kürtçe İncil de ele geçirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, 10’uncu Komando Tugay Komutanlığınca Şehit Jandarma Uzman Çavuş Eren Kılıç-1 Operasyonu kapsamında dün Bitlis’in Mutki ilçesi kırsalında arazi araması yapıldı.

Güvenlik güçlerinin detaylı çalışmalarının ardından, karla kaplı ağaçlık alanda iki farklı girişi bulunan sığınak tespit edildi.

Bölücü terör örgütü mensuplarının adeta yaşam alanına dönüştürdükleri sığınakta, 100 kilogramlık 40 el yapımı patlayıcı yapılabilecek kapasitede 80 adet büyük tüp, 220 metre kablo, 220 adet büyük boy pil, 200 adet orta boy pil, 100 adet küçük boy pil, 12 adet 4’lü pil bloku ile 1 adet fünyesiz el bombası ele geçirildi.

Kış ayları için 50 çuval şeker, 58 çuval un, 10 çuval bulgur, 300 kilogram patates, 50 kilogram fasulye ve 50 kilogram mercimeğin depolandığı sığınakta, 250 litre mazot, 100 metre çadır bezi, 150 metre su hortumu, 1 adet dörtlü ocak, 19 adet battaniye, 12 adet met, 15 adet sivil erkek elbisesi, 15 çift mekap ayakkabı, tıraş köpüğü ve bıçağı gibi kişisel bakım malzemeleri bulundu.

Tüm bu malzemelerin yanında bölücü terör örgütüne ait sığınakta 1 adet Kürtçe İncil, bol miktarda el yazması doküman, çok miktarda kitap ile 500 paket muhtelif tıbbi malzeme ve ilaç da ele geçirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X