`PKK terör örgütüdür`

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, ülkesinin PKK`yı terör örgütü olarak gördüğünü, bu konudaki bakış açılarında bir değişiklik olmadığını söyledi.

`PKK terör örgütüdür`
Bakanı Thomas de Maiziere, dün akşam Almanya’da 1’inci Devlet Kanalı ARD’ye konuk olurken, IŞİD’in Suriye ve Irak’ta Yezidiler ile Kürtleri hedef alan saldırılarının ardından, Almanya’nın özellikle Hamburg kentinde Selefiler ile Kürt gruplar arasındaki sokak olaylarına ilişkin görüşlerini anlattı.
 
Alman bakan, Avrupa Birliği terör örgütleri listesinden PKK’nın çıkarılmasına dair çeşitli görüşler bulunduğunu ancak, bunlara katılmadığını söyledi.
 
De Maiziere, PKK’yı bir terör örgütü olarak gördüklerini anlatırken, son günlerde Almanya sokaklarında görülen şiddet olaylarında örgütün de rolü olduğunu ifade ederken PKK’nın terör örgütleri listesinden çıkarılmasına ilişkin ‘PKK terör örgütüdür ve bizim açımızdan böyle kalmaya devam edecektir’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X