PKK yöneticisi: Karakolda duran askere saldırılmamalı

PKK lider kadrosundan Duran Kalkan, Türkiye topraklarındaki PKK’lılara seslenerek, operasyonlara katılmayan, karakolunda duran askerlere saldırılmaması gerektiğini söyledi.

PKK yöneticisi: Karakolda duran askere saldırılmamalı

PKK yürütme komitesi üyesi Duran Kalkan “HPG-YJA STAR güçlerine şu çağrıyı yapıyorum: Kesinlikle operasyona çıkmayan, gerillaya ve halka saldırmayan, siyasi yönetimle ilgilenmeyen, vatanı korumak adına sınırda, karakolunda duran askerlere dönük saldırı yapmamalılar. Bu bizim görüşümüze uygun değildir. Bu savaşa katılmayanlara karşı eylem yapılmamalıdır. Sivil halka kesinlikle zarar verici hiçbir uygulamada herhangi bir gerilla gücü bulunmamalıdır. Yapanlar olursa biz bunu suç sayarız ve yargılarız” diye konuştu.

‘Biz bu çatışmayı istemedik’

Kalkan bu çatışmayı kendilerinin istemediğini de tekrarlayarak, “Bizim böyle bir çatışma geliştirme düşüncemiz yoktu. Hele hele orduyla böyle bir çatışmaya girme politikamız yoktu. Biz paradigma değiştirdik. Teorik, ideolojik yaklaşımlarımızda değişimler ve gelişmeler oldu” dedi.

PKK yöneticisi bu noktada Türkiye topraklarındaki silahlı güçlerine, kendilerine yönelik operasyonlara katılmayan askerlere saldırı yapmama çağrısında bulundu.

Askerlere ve güvenlik güçlerine yönelik olarak ise “Bizden onlara dönük herhangi çatışma, saldırı kesinlikle gelişmeyecektir. Gerilla da misillemelerini suçlulara dönük yapmalıdır. Savaşa katılmayanlara dönük kesinlikle şiddet kullanılmamalıdır” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X