PKK’lı teröristlerin ‘görüntü izleme merkezi’ çökertildi

Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde güvenlik güçlerinin PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için düzenlediği operasyonlar sürüyor. Güvenlik güçleri tarafından Sur’daki sokak ve evlerinin çoğunun kontrol altına alındığı öğrenildi. Kontrol altına alınan bir

PKK’lı teröristlerin ‘görüntü izleme merkezi’ çökertildi

21 gündür sokağa çıkma yasağının sürdüğü Diyarbakır’ın Sur ilçesinde güvenlik güçlerinin halen sürdürdüğü operasyonlardasokak ve evlerinin çoğunun kontrol altına alındığı öğrenildi. Kontrol altına alınan PKK’lı teröristlerin barındığı evlerde yapılan aramalarda duvarların delinerek ateş mazgalları yapılması dikkat çekti. Diğer bir evde yapılan aramalarda ise kullanıma hazır RPG-7 mühimmatı ele geçirildi.

Güvenlik güçleri diğer taraftan da PKK’lı teröristler tarafından sokaklardaki kilit taşlarının altında döşenen El Yapımı Patlayıcı’ları (EYP) imha etme çalışmalarını sürdürüyor. PKK’lı teröristlerin bazı EYP tuzakladıkları sokakların gözetlenmesini engellemek amacıyla perdeleme yaptıkları fotoğraf karelerine yansıdı.

Son olarak yine güvenlik güçleri tarafından kontrol altına alınan PKK’lı teröristlerin barındığı bir evin görüntü izleme merkezi olduğu anlaşıldı. Görüntü izleme merkezinde bazı sokaklara yerleştirilen kameraların izlenmesi için sistem kurulduğu ve bu sistem sayesinde PKK’lı teröristlerin güvenlik güçlerinin hareketlerini izlemeye çalıştıkları öğrenildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X