PKK’lı yönetici yakalandı, 4 terörist öldürüldü

Muş Varto ilçesinde dün PKK’lı teröristlere yönelik düzenlenen ‘Şehit Binbaşı Arslan Kulaksız’ operasyonunda elinde roketiyle kazdığı hendekler arkasında poz veren ‘Varto roketçisi’ denilen terörist yaralı olarak ele geçirildi.

PKK’lı yönetici yakalandı, 4 terörist öldürüldü

Operasyonda 4 teröristin de öldürüğüldü belirtildi. Varto’da 16 Ağustos’ta düzenlenen operasyonda ise 6 PKK’lı terörist öldürülürken, 2 PKK’lı terörist ise sağ olarak yakalanmıştı.

Varto’da 15 ve 16 Ağustos 2015 tarihlerinde Varto ilçesinde sözde özerklik ilan eden PKK’lı teröristlerden elinde roketiyle kazdığı hendekler arkasında poz veren ve güvenlik güçlerine roketli saldırı düzenleyen ‘Varto roketçisi’ denilen terörist, dün ‘Şehit Binbaşı Arslan Kulaksız’ adının verildiği operasyonda yaralı olarak ele geçirildi. Aynı operasyonda ise 4 PKK’lı terörist öldürüldü. 

Yaralı ele geçirilen teröristin aynı zamanda PKK terör örgütünün sözde halkla ilişkiler Varto sorumlusu olduğu ve her akşam köylere giderek silahlı propaganda yaptığı, köy komiteleri kurulmasi için halkı zorladığı, bölgede kandırdığı gençlerle sürekli olarak yol kesme eylemleri yaptığı öğrenildi. 

‘Varto roketçisi’ denilen teröristin yaralı yakalanması bölgedeki teröristler arasında büyük bir şok etkisi yarattı. Teröristlerin telsiz konuşmalarına bu olaya inanmak istemedikleri yansıdı. 

OPERASYONA ‘ŞEHİT BİNBAŞI ARSLAN KULAKSIZ’ ADI VERİLDİ

Güvenlik güçleri, Muş Varto’da dün ‘Varto roketçisi’ denilen terörist yaralı olarak yakalandığı ve 4 teröristin öldürüldüğü operasyona Muş Malazgirt’te PKK’lı teröristlerin silahlı saldırısı sonucu eşinin yanında şehit olan Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Komutanı Arslan Kulaksız’ın ismi verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X