‘PKK’nın bu oyununa gelinmemeli’

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Daily Sabah gazetesinde kaleme aldığı makalede PKK’nın Suriye’deki savaşı ve IŞİD’le mücadelesini kullanarak uluslararası kamuoyu önünde meşruiyet kazanmaya çalıştığını yazdı. Kalın, uluslararası toplumun PKK’nın bu

‘PKK’nın bu oyununa gelinmemeli’

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Daily Sabah gazetesinde “PKK’nın kirli savaşı” adlı bir makale kaleme aldı.

 

Kalın, makalesinde PKK’nın son 2,5 yıldır sürekli bahaneler öne sürerek silahsızlanmayı ertelediğine dikkat çekti. İbrahim Kalın, PKK’nın şimdi de IŞİD’le mücadele ettiğine dair haberleri yayarak uluslararası kamuoyunu kandırmaya çalıştığını vurguladı.

 

PKK’nın Suriye’deki savaşı kullanarak Batı kamuoyunun gözünde meşruiyet kazanmaya çalıştığını söyleyen Kalın, makalesinde şunları ifade etti:

 

Ne yazık ki BBC, Guardian, Reuters, Times ve The New York Times’in da aralarında bulunduğu önde gelen Batılı medya kuruluşları PKK’nın bu oyununa kanıyor. PKK, kanlı tarihi boyunca Türklerin yanısıra çok sayıda Kürt’ü de öldürdü. Suriye’de de çatışmaların başlamasından bu yana Kürtlere baskı uyguladılar.

 

PKK’nın Suriye’deki kolu olan PYD, çatışmalarda çocuk askerler kullanıyor. Bu haberler, PKK’yı barış güvercinleri olarak göstermeye çalışan uluslararası medyada yer bulamıyor.

 

PKK’nın dünyayı kandırmasına izin verilmemeli. PKK’ya bu konuda destek verenler onun kirli savaşının bir parçası olduklarını anlamalı.

 

Türkiye, bir yandan PKK ile mücadele ederken bir yandan da ekonomik ve siyasi reformları sürdürecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X