PKK’nın eylem planları deşifre oldu!

Terör örgütü PKK’nın Hakkari’de bazı kamu kurum ve kuruluşlar ile AK Parti Yüksekova İlçe Başkanlığı’na saldırı planları, güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği çalışmalarla deşifre edildi.

PKK’nın eylem planları deşifre oldu!

Alınan bilgiye göre, bölücü terör örgütü PKK’nın çözüm sürecini sabote eden eylemleri sonrası planladığı yeni saldırılar, güvenlik güçleri tarafından yapılan operasyonlarda ele geçirilen dokümanlar sayesinde engelleniyor.

Güvenlik güçleri, dün Hakkari-Yüksekova Selahattin Eyyubi Havalimanı’nın kuzeyinde bulunan özel bir şantiyede bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonda ele geçirilen roketatarla doküman ve materyalleri inceledi.

Yapılan incelemede, güvenlik güçleri, teröristlerin bazı kamu kurum ve kuruluşlarıyla AK Parti Yüksekova İlçe Başkanlığı binasına yönelik roketatarlı saldırı gerçekleştirmeyi planladıklarını tespit etti.

Ellerinde patladı

Hakkari-Çukurca karayoluna döşenmek istenen patlayıcının infilak etmesi sonucu PKK’lı terörist veya teröristlerin öldüğü belirtildi.

Alınan bilgiye göre, Hakkari-Çukurca karayolunun 15. kilometresindeki Keçili Deresi mevkisinde karayoluna düzenek kurulmaya çalışılan patlayıcı infilak etti.

Olay yerine gelen jandarma ekipleri, bölgede inceleme yaptı. İncelemelerde, birçok silah ile patlayıcı düzeneği hazırlamak için kullanılan malzeme ele geçirildi.

Patlama sırasında, terörist ya da teröristlerin cesetlerinin parçalanması nedeniyle kaç kişi oldukları henüz tespit edilemedi.

Hakkari Valiliği konuya ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, Hakkari-Çukurca Karayolunun 15. kilometresinde bulunan Keçili Deresi mevkisinde bir patlama olduğu bilgisi üzerine gerekli emniyet tedbirlerini alarak olay yerine gittiği hatırlatıldı.

Yapılan olay yeri incelemesinde bölücü terör örgütü mensuplarına ait olduğu değerlendirilen sert ve yumuşak doku parçaları ile patlayıcı düzeneği yapımı ve döşenmesinde kullanılan malzemelerin bulunduğu bilgisine yer verilen açıklamada, “Cumhuriyet savcısının talimatı ile bulgular üzerinde DNA incelemesi yapılabilmesi için alınan numuneler, Adli Tıp Kurumuna gönderilmek üzere muhafaza altına alınmıştır” ifadesi kullanıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X