PKK’nın ‘pişmanlık’ yalanına baskın

Şırnak Güçlükonak’ta PKK’dan kaçtığını söyleyip teslim olduktan sonra serbest bırakılan A.D.’nin evinde yapılan aramada 1 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 2 adet savunma tipi fünyeleri takılı el bombası ve çok sayıda mühimmat ele geçirdi.

PKK’nın ‘pişmanlık’ yalanına baskın

Edinilen bilgiye göre, 09 Kasım 2014 tarihinde A.D. isimli bir kişi terör örgütü PKK’dan kaçarak, Koçyurdu Jandarma Karakol Komutanlığı’na teslim oldu. 

Güçlükonak ilçesi Koçtepe köyünde babasının evinde ikamet eden A.D., hakkında Şırnak İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Güçlükonak İlçe Jandarma Komutanlığınca yapılan araştırmalar sonucunda, aslında şahsın örgütten kaçmadığı, silahı ve teçhizatıyla birlikte örgüt tarafından sonraki dönemlerde kullanabilmek amacıyla bilerek gönderildiği bilgisi edinildi.

Bunun üzerine A.D.’nin kaldığı babası H.D.’nin evinde arama yapıldı. Aramada, 1 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 5 adet Kaleşnikof şarjörü, 148 adet Kaleşnikof fişeği, 2 adet savunma tipi fünyeleri takılı el bombası, 1 adet örgüt kıyafeti, 1 adet şarjörlük ve 2 adet el bombası kütüklüğü ele geçirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X