PKK’nın sözde İstanbul lideri yakalandı

İstanbul’da 13 Kasım’da terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda yakalanan ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Vedat B’nin, örgütün sözde İstanbul 3. bölge sorumlusu olduğu öne sürüldü.

PKK’nın sözde İstanbul lideri yakalandı

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda, üzerinde şifreli dokümanlarla yakalanan ve sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanan Vedat B’nin, örgütün sözde İstanbul 3. bölge sorumlusu olduğu iddia edildi.

Dokümanları çözen ekipler, örgüt yapılanması içerisinde yer aldıkları ve PKK’nın kırsaldaki kamplarında eğitim gördükleri tespit edilen 25 kişilik grubun yakalanması için bu sabah Esenyurt, Beylikdüzü, Başakşehir ve Büyükçekmece’de düzenlenen operasyonda da 3’ü kadın 12 kişiyi gözaltına aldı.

Yapılan aramalarda, 1 pompalı tüfek, 1 ruhsatsız tabanca, 1 kurusıkı tabanca, 86 mermi, 3 pala ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Ayrıca, diğer 13 şüphelinin de yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Öte yandan, 18 Kasım’da Esenyurt’taki bir AVM’de sevgilisi Sultan Kar’ı öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Maşallah A’nın da mevcut yapılanma içerisinde yer aldığı öne sürüldü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X