PKK’ya 5. dalga operasyon

Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü’ndeki “Pars” filonun (181. Filo) ise PKK’nın yurtiçindeki mevzilerini hedef aldıkları öğrenildi.

PKK’ya 5. dalga operasyon

PKK ve IŞİD’e yönelik çok yönlü sınır ötesi harekâtın 5. gününde, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı hudut taburları, Hakkâri ve Şırnak karşısındaki PKK mevzileri ile teröristlerin geçiş güzergahı olarak kullandığı alanlar Fırtına obüsleri tarafından hedef alındı.

 

Dün gece sınırlı sayıda savaş jetiyle yurtiçi ve yurtdışındaki PKK mevzilerini vuran TSKunsurları bu Sabah Derecik, Aktütün ve Tekeli taburlarından sınır ötesi mevzileri hedef aldı. Operasyonda PKK militanlarının geçiş güzergâhlarının da vurulduğu ifade edildi.

 

Yurtiçi hedefler vuruldu

 

Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü ve İncirlik Üssü’nden de  gündüz saatlerinde sınırlı sayıda jetin havalandığı belirtildi. Alınan bilgilere göre, havalanan jetlerin keşif maksatlı Kuzey Suriye ve Kuzey Irak’taki IŞİD ve PKK mevzilerine yönelik operasyon icra etti. Aynı şekilde insanlı keşif uçakları ile insansız hava araçları da keşif maksatlı olarak, TSK unsurlarının PKK ve IŞİD hedeflerine verdiği zayiatı tespit etmekle görevlendirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X