PKK’ya ağır darbe! Şehidin kanı yerde kalmadı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yürütülen operasyonda, özel harekat polisi İdris Bolat’ı şehit eden 17 kişilik terörist grup etkisiz hale getirildi.

PKK’ya ağır darbe! Şehidin kanı yerde kalmadı

İlçede 13 Mart’taki sokağa çıkma yasağının ardından el yapımı patlayıcıların imha edilmesi, çukurların kapatılması ve barikatların kaldırılması için başlatılan “Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu” sürüyor.

 

Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet mensupları, özel harekat polisi Bolat’ın şehit edildiği Orman Mahallesi’nde operasyonları yoğunlaştırdı. Ağır silahlar kullanan teröristlere yönelik titizlikle yürütülen operasyonda 17 kişilik terörist grup çembere alındı.

 

Güvenlik güçlerinin “Teslim olun” çağrılarına silahla karşılık veren terör örgütü PKK mensupları, yaşanan çatışmada etkisiz hale getirildi.

 

Böylelikle ilçede 20 günde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 110 oldu.

Mühimmat ele geçirildi

 

Operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerin bulundukları bina ve mevzilerde arama yapan güvenlik güçleri, roketatar, Kanas keskin nişancı tüfeği, makineli Biksi otomatik silah, 2 Kalaşnikof piyade tüfeği, bu silahlara ait 16 şarjör ve 650 mermi, 4 roketatar başlığı, 6 sevk fişeği, 6 el bombası ve hücum yelekleri ele geçirdi.

 

Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki operasyonda güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada dün özel harekat polisi İdris Bolat (25) şehit olmuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X