PKK’ya ait uzaktan kumandalı uçak ele geçirildi

Silopi’deki terör operasyonunda, sırt çantasına yerleştirilmiş bir bomba ile patlayıcı yapımında kullanılan çok sayıda malzeme, silah ve mühimmat ele geçirildi. Ele geçirilenler arasında, bombalı saldırılarda kullanılabileceği değerlendirilen uzaktan kuma

PKK’ya ait uzaktan kumandalı uçak ele geçirildi

Güvenlik güçlerinin terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonunda, Şırnak’ın Silopi ilçesinde sırt çantasına yerleştirilmiş bir bomba ile patlayıcı yapımında kullanılan çok sayıda malzeme, silah ve mühimmat ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, Silopi’deki operasyonların ardından güvenlik güçleri, arama-tarama faaliyetlerini sürdürüyor.

Güvenlik güçleri, Silopi’de PKK’dan temizledikleri bölgelerde yaptıkları aramada, sırt çantasına yerleştirilmiş bir bomba ile patlayıcı yapımında kullanılan çok sayıda malzeme, silah, roketatar, gaz maskesi ve mühimmat ele geçirdi.

Ele geçirilenler arasında, “bombalı saldırılarda kullanılabileceği” değerlendirilen, uzaktan kumandalı bir model uçak da bulunuyor. Uçağın parçalarının, Silopi Belediyesine ait bir poşete sarılmış olması dikkati çekti.

Arama faaliyetleri sırasında ayrıca, çok sayıda karton sigara, “İnadına demokrasi, inadına HDP” yazılı broşürler ile “BDP tüzüğü” ele geçirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X