‘PKK’ya tam saha pres uygulanacak’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Mardin’de açıkladığı Terörle Mücadele Eylem Planı’nın nasıl uygulanacağını anlattı. Başbakan, PKK’ya karşı tam saha pres uygulanacağını söyledi.

‘PKK’ya tam saha pres uygulanacak’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kazakistan’dan dönüş yolunda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Terörle Mücadele Eylem Planı ile ilgili ilk tepkilerin olumlu olduğunu belirten Davutoğlu, “Bu bir sürecin sonucu. Çayın demlenmesi gibi” dedi.

Başbakan, Güneydoğu başta olmak üzere ilçe belediyelerine hizmet götürmeyen büyükşehirlerle ilgili özel önlem alınacağını açıkladı.

Buna göre, hizmet Ankara tarafından yapılacak, parası belediyenin ödeneğinden kesilecek. Başbakan, teröre destek veren belediyelere neşter vurulacağını belirtti.

Bölge valilerine, sivil toplum kuruluşlarıyla toplantılar yapmaları talimatını da verdiğini söyleyen Davutoğlu şöyle konuştu:

”Valiler, istişare meclislerini yapacaklar. Nasıl başarılı yaptıklarını gittiğimde göreceğim. İki hafta sonra Van’dayım. Van Valisi’nin performansını topladığı Meclis’te ben göreceğim. Her hafta bir ile gideceğim. Tabiri caizse tam saha pres uygulayacağım. Valilere dönük demiyorum. PKK’ya dönük de tam saha pres, kamu yönetiminde de tam saha pres.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X