Plajlar doldu taştı

Bayram tatilinde yerli turistlerin en fazla tercih ettiği Ege sahillerinde otellerin doluluk oranı yüzde 100’e çıkınca balkonlar bile kiraya verildi, halk plajlarda sabahladı.

Plajlar doldu taştı

Kilometrelerce araç kuyruklarının hayatı durma noktasına getirdiği tatil cenneti beldeler, adeta çadır kente dönüştü.

MARMARİS TANINMAZ HALDE

Muğla Marmaris’te otellerde doluluk oranı yüzde 100’e ulaşınca yüzlerce tatilci halk plajında konaklamaya başladı. Otellerde yer bulamayan çok sayıda vatandaş, geceyi Marmaris Belediyesi Halk Plajı ve Uzunyalı Sahili’nde geçirdi. Tatilcilerin temizliği nedeniyle ‘mavi bayrak’ verilen plajlara çadır kurdukları ve şezlonglarda uyudukları görüldü. Güneşin doğmasıyla birlikte uyanan tatilciler, günün ilk ışıklarıyla birlikte denize girmeyi de ihmal etmedi. Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, 85 bin nüfuslu ilçeye bayram tatili için 600 bine yakın kişinin geldiğini tahmin ettiklerini açıklamıştı. 

ÇEŞME KİLİTLENDİ

İzmir Çeşme’ye de bayram tatilinde yerli turist akını oldu. Otellerdeki doluluk oranı yüzde 100’e ulaştı. Günübirlik tatilcilerin de gelmesiyle sahiller tamamen doldu, trafik kilitlendi. Ilıca plajı gibi kumu ve deniziyle ünlü bölgeye gitmek isteyenler, araçlarıyla uzun kuyruklar oluşturdu. Trafik sıkışıklığının yanı sıra, sürücüler araçları için park yeri bulmakta büyük zorluk yaşadı. Bütün bunlara rağmen binlerce kişi, denizin ve güneşin tadını çıkardı. Turizmciler, tatil için ilçeye gelmeyi planlayanların “rezervasyonsuz” gelmeleri halinde yer bulamayacakları açıklamasında bulundu.

‘SAKİN KENT’ DOLDU TAŞTI

Muğla Ula’ya bağlı ‘Sakin Kent’ Akyaka Mahallesi’nde ise özelikle yakın illerden gelen günübirlik ziyaretçiler nedeniyle plajlarda yer kalmadı. Trafik ekipleri yoğunluğu azaltabilmek amacıyla saatlerce çalışma yaptı. İzmir, Aydın, Denizli, Burdur ve Isparta’dan günübirlik gelen ziyaretçiler nedeniyle uzun araç kuyruklarının oluştuğu kentte misafirler 12 kilometrelik alanı yaklaşık 1 saat 20 dakika da geçebildi.

Hava sıcaklığının 38 derece ölçüldüğü Sakin Kent Akyaka’daki Akçapınar, Çınar ve Turnalı sahillerinde yoğunluk oluştu. Sahillerde şezlong bulamayan çoğu tatilcinin kumların üzerine havlu atarak güneşlenmeye çalıştığı gözlendi.

SAROS, ÇADIRKENTE DÖNDÜ

Edirne’nin Saros Körfezi’ne kıyısı bulunan Keşan İlçesi’ne bağlı Erikli Köyü sahili de tatilcilerin akınına uğradı. Kiralık ev bulamayan tatilciler, kumsalda çadır kurarak ya da araçlarında yatarak sabahladı. Kendi kendini temizleyen dünyanın 3 körfezi arasında yer alan Saros Körfezi’ne kıyısı bulunan ve ‘Mavi Bayrak’ sahibi olan Erikli Köyü sahili, yaklaşık 200 bin tatilciye ev sahipliği yapıyor. 

BALKONLAR BİLE KİRALIK

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Saros Körfezi’nin İstanbul’un tatil merkezi olduğunu belirterek, şunları söyledi:  “Tatilci yoğunluğu nedeniyle mevcut kapasitenin 3 katına çıkıldı. Hizmet aksamaları oldu. Otel, pansiyon ve ev sahipleri ile esnaf çok memnun Ancak altyapı yetersiz. Bu konuda devlet ve yerel yönetimlerin el atması gerekiyor. Balkonlar dahi kiraya verildi. Saros’da ayakta dahi yer kalmadı. Yoğunluk kaos getirdi. Duş, tuvalet ihtiyacı ve biriken çöpler sorun yarattı.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X