Plaza Turizm’den ‘küresel’ imza

Kendi sektöründe Global Compact’a üye Bursa’da tek, Türkiye’de ise birkaç firmadan biri olduklarını belirten Serdal Can, ”Bu gelişmeyi paylaşmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Plaza Turizm’den ‘küresel’ imza

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

Plaza Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Can, Plaza Turizm’in Birleşmiş Milletler (BM) Küresel İlkeler Sözleşmesi’ne (Global Compact) dahil olduğunu açıkladı.

Serdal Can, dün Almira Hotel’de düzenlediği basın toplantısında, BM Genel sekreterliği tarafından 2000 yılında kurulan Global Compact’ın bugün itibarıyla 135 ülkede 13 binden fazla, Türkiye’de ise 305 üyesi bulunduğunu söyledi. Can, BM Global Compact’ın sürekli rekabet içindeki iş dünyasına ortak bir kalkınma kültürü oluşturmak üzere evrensel ilkeler öneren yenilikçi bir kurumsal sorumluluk yaklaşımı olduğuna dikkat çekti.

İLK 20’NİN 15’İ ÜYE

Can, Global Compact’ın 2002 yılında kurulmuş Türkiye Ulusal Ağı’na, ülkedeki en büyük 20 şirketin 15 tanesinin üye olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti: ”Global Compact Türkiye, kolektif hareketin gücünden yararlanarak, kurumsal küreselleşmenin zorluklarını ortadan kaldırmaya destek olmaları için ‘sorumlu kurumsal vatandaşlık ve sürdürülebilir kurumlar’ kavramını yaygınlaştırmaya çalışır. Bu sayede gerek Türkiye içinde gerekse uluslararası düzeyde özel sektör ve diğer sosyal paydaşlarla işbirliği yaparak sürdürülebilir ve kapsayıcı bir küresel ekonomiyi sağlamayı hedefler.”

BURSA’DA KENDİ ALANINDA TEK

Global Compact’ın amaçlarını gerçekleştirmek ve belirlediği vizyona ulaşmak için çalışmalarını 10 temel ilke doğrultusunda yerine getirdiğini ifade eden Can, Plaza Tur’un kurulduğu günden bu güne 25 yıllık tarihinde zaten söz konusu 10 ilkeyi benimsemiş olduğunu vurguladı. Can, ”Şirketimiz, Global compact tarafından yapılan değerlendirme sonucunda 22 Eylül 2015 tarihinde üyeliğe kabul edilmiştir. Plaza Turizm, kendi sektöründe Global Compact’a üye olan Türkiye’deki birkaç firmadan biri olmakla beraber Bursa’daki ilk ve tek şirkettir. Bu gelişmeyi paylaşmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

PLAZA EXPO ADLI YENİ ŞİRKET

Serdal Can, Plaza Expo adında yeni bir şirket kurduklarını da açıklayarak, büyümeyi sürdürürken sosyal sorumlulukları ihmal etmediklerini kaydetti. Can, şöyle devam etti: ”Bu anlamda BM Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzalayıp global alandaki değerlere saygılı olduğumuzu gösterirken, yeni yatırım ve faaliyet alanlarıyla sektörel anlamdaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bursa’nın turizmden alacağı payın büyütülmesi için Plaza Expo isimli yeni fuar şirketimizi kurduk. Türkiye’nin en büyük turizm fuarını Bursa’da yapmayı hedefliyruz. Gerekli adımlarda sona yaklaşmak üzereyiz. Bursa ‘Meets Middle East’ sloganıyla düzenlenecek fuara, Türkiye’ye en çok turist gönderen ülkelerdeki 500’e yakın tur operatörü davet edilecek.”

KAÇIRILMAMASI GEREKEN FIRSAT

Sağlık ve termal turizmi konusunda başka bir projeyi de hayata geçireceklerini ifade eden Serdal Can, ”Dünyanın en önemli termal kentlerinden bir tanesi olan Bursa’nın termal tedavi hizmetlerinin yanı sıra medikal ve cerrahi tedaviler anlamında da büyük yol kat etmiş olması kaçırılmaması gereken bir fırsattır. İkinci kez düzenlediğimiz Bursa Medikal ve Termal Turizm Forumu bundan sonra Uluslararası Medikal ve Termal Turizm Fuarı olarak gerçekleştirilmek üzere kurgulanmıştır” dedi. Serdal Can, fuar organizasyonlarının yanı sıra Plaza Expo olarak B2B (Business to Business) organizasyonlarına da imza atacaklarının altını çizdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X