Pokemon Go ile silahlı gasp

ABD’de Pokemon Go oyuncularının sıkça gittikleri yerleri belirleyen silahlı 4 kişi, ıssız noktalara gelenlerin para ve değerli eşyalarını gasp etti.

Pokemon Go ile silahlı gasp

ABD’nin Missouri eyaletinde, Pokemon Go adlı ‘artırılmış gerçeklik’ oyununu oynayanları hedef alan dört kişiden üçü, silahlı gasp suçundan tutuklandı.

Missouri eyaletinin O’Fallon kenti polisinin yürüttüğü soruşturmaya göre, oyuncuların sıkça ziyaret ettiği noktalarda silahla hazır bekleyen Shane Backer, Brett Miller ve Jamine Warner, 9 kişiyi gasp etti. Yaşları 16 ile 18 arası değişen şüpheliler, ihbar üzerine yakalandı.

Polisteki sorgularına göre şüpheliler Pokemon Go oyununu kullanıp, oyuncuların sıkça ziyaret edeceği PokeStop isimli noktaları tespit etti. Parklar, ibadet yerleri, meşhur binalar veya otoparklar gibi yerleri içeren bu alanları arabayla gezen şüpheliler, pompalı tüfek zoruyla oyuncuların para ve değerli eşyalarını çaldı.

Japonya’nın en başarılı markalarından biri olan ve küresel başarısına bir zamanlar Türkiye’de de yayınlanan çizgi dizisiyle başlayan Pokemon şirketi, ‘artırılmış gerçeklik’ oyunlarında uzman Niantic şirketiyle bir araya gelerek popüler bu oyunu piyasaya sürdü. Şirket, daha önce de Ingress isimli artırılmış gerçeklik oyunu geliştirmişti.

Oyun, Google’ın harita desteğini ve telefonunuzun GPS’i ile kamerasını kullanıyor. Oyuncuları gerçek zamanlı olarak dışarı çıkıp gezmeye teşvik eden oyun çıkalı birkaç gün olsa da şimdiden yüz binlerce kullanıcıya ulaştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X