Polat gururu verdi

Romanya’da gerçekleştirilen Yıldızlar Avrupa Tekvando Şampiyonası’nda Bursalı sporcu zirveye çıktı

Polat gururu verdi

Geçtiğimiz günlerde güreşte dünya şampiyonluğunu ulaşan Enes Uslu ve binicilikte Balkan şampiyonluğu elde eden Taha Yedikardeş’in ardından Bursa’ya bir sevindirici haber de tekvandoda Melet Polat’tan geldi.

Son yıllarda Bursa Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün kulüplerle işbirliğinde olimpik spor dallarında başlattığı altyapı çalışmaları meyvelerini veriyor. Bu kapsamda uluslararası alanda elde ettiği derecelerle spor kenti imajını perçinleyen Bursa’nın yüzü gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde güreşte Enes Uslu gençler dünya şampiyonlu, binicilikte Taha Yedikardeşler ile Balkan şampiyonluğu sevincini yaşayan Bursa’ya bir sevindirici haber de tekvandodan geldi.

HEDEFE DOĞRU

Avrupa Tekvando Birliği (ETU) tarafından Romanya’nın başkenti Bükreş’te 8-11 Eylül tarihleri arasında düzenlenen ve 40 ülkeden 412 sporcunun katıldığı Avrupa Yıldızlar Tekvando Şampiyonası’nda Bursa Sağlık Spor Kulübü sporcusu Melek Polat, Avrupa şampiyonu olmayı başardı. Bursa’nın son yıllarda elde ettiği önemli uluslararası başarılara bir yenisini ekleyen Melek Polat, bu derecesiyle ilimizde tekvando branşında son 4 yıldır sürdürülen sistemli altyapı ve TOHM  çalışmalarının hedeflendiği doğrultuda başarıya gittiğini gösterdi.

Bayanlar 44 kiloda Bursa Sağlık Spor Kulübü sporcusu Melek Polat Avrupa şampiyonluğuna ulaşırken, erkekler 49 kiloda Onur Talha Soykan ile 53 kiloda Arslan Demir bronz madalyanın sahibi oldu. Avrupa Şampiyonu Melek Polat’a madalyasını Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin ve Bükreş Konsolosluk Müsteşarı Sevil Özgür verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X