Polis amiri: Mesleğimin bittiğini de bilsem…

Siirt’te HDP milletvekilleri, çıkan çatışmada öldürülen teröristin cenazesi için geldiği hastane önünde polisle tartıştı. Tartışma üzerine Polis amiri, ‘Mesleğimin bittiğini de bilsem gereğini yaparım’ dedi.

Polis amiri: Mesleğimin bittiğini de bilsem…

Dün gece çıkan çatışmada ölü ele geçirilen teröristin cenazesini beklemek için hastaneye gelen Siirt HDP Milletvekilleri Kadri Yıldırım, Besime Konca ve Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan, hastane önünde fazla polisin bulunmasına tepki gösterdi.

Polis amiri de, “Devletin aleyhinde, devlete kusur çıkarmış adamın cenazesine gelmişsiniz, siz devletin vekilisiniz Türkiye geneli vekilsiniz” diyerek, devlet aleyhine slogan atılırsa müdahale edeceklerini, alkış yapmaması, devlet aleyhine slogan atmaması durumunda bir daha ki sefere bu kadar güvenlik önlemi alınmayacağını söyledi.

Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan’ın da “Ama bir vatandaşta öldürüldü” demesi üzerine polis amiri, “Durup dururken mi vuruldu, cami avlusunda mı vuruldu?” diye karşılık verdi.

Polis amiri daha sonra HDP milletvekili Kadri Yıldırım’a dönerek, “Öldürülen terörist dağda belli etaplardan geçerek Van’dan Siirt’e geldi. Acımız büyük Allah’tan arkadaşımız ayaklarından vuruldu. Bu adam terörist. Mesleğimin bittiğini de bilsem gereğini yaparım” dedi.

Daha sonra öldürülen PKK’lının cenazesi morgdan çıkartıldığı sırada, bir grubun slogan atması üzerine güvenlik güçleri ile grup arasında arbede yaşandı. Polis, grubun hastaneden çıkışlarına izin vermedi. Daha sonra serbest bırakılan grup, cenazeyi alarak Siirt-Kurtalan karayolu üzerinden Van’a gitti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X